Saturday, August 2, 2008

Klimaatopwarming en ongedierte

Het KNMI weet het nu zeker; Nederland warmt structureel op. We zitten nu al op Franse waarden; Groningen is even warm als Parijs de laatste tientallen jaren was. In de tuin van mijn moeder schieten de bloemen van de yuca's als phallussen metershoog de lucht in, met zijn vijfen tegelijk! Let even op mijn moeder, for the ocasion in een bijpassend tropisch koloniaal ensemble. Nederland ontkomt er dus niet aan. Dieren die jaren geleden alleen de savanne als natuurlijke habitat kenden fourrageren nu langs grachtenpanden, en laten walmende hopen voor mijn deur! Parkeren aan de gracht wordt ook lastiger, sinds mijn verzekering nijlpaardschade niet meer dekt.
Vroeger, ooit ja, was het meest exotische dat je op de markt van Delft zag een opgeschmuckt paard, tijdens een taptoe of een militaire parade.
En nu, tsja, de aalscholvers zijn al lang en breed ingeburgerd, nu nog gorillas in kerktorens, gieren op lantaarnpalen, wie zal het zeggen.
Dat was natuurlijk allemaal niet echt, gekkie! De olifanten figureerden bij een x-jarig bestaan van de Delfste Aeroclub, zweefvliegen en zo, en ze dachten natuurlijk; wat kan het beste de vluchtigheid uitbeelden van verderlichte carbofibergevulde innovatieve kleine vliegtuigjes. inderdaad; een olifant van 6 ton.
In de stoet vielen de olifanten niet echt op tussen de excentrieke homitos sapientes.

No comments: